PRP uygulamaları

Tam adı “Platelet Rich Plasma” yani Türkçesi “Trombositten Zengin Plazma” olan bu uygulamanın temeli “trombosit” adı verilen kan hücrelerine dayanmaktadır. Peki bu “trombositler nedir ve ne işe yararlar? Trombositlerin vücudumuzdaki asıl görevleri oluşan bir yaralanmadan sonra kanamayı durdurmak ve oluşan hasara yönelik iyileşme sürecini başlatmaktır. 

PRP uygulaması ile deri altına verilen trombositler, bölgede bir iyileşme süreci tetiklemekte ve bölgesel cilt kalitesinde artma, ince kırışıklıklarda azalma benzeri etkiler sağlanmaktadır. PRP doğrudan cilt altına enjekte edilerek veya “dermapen” uygulaması sonrasında bir serum olarak cilde sürülerek uygulanabilir. 

Uygulama yüz bölgesine uygulanan krem ile tropikal analjezi sağlanması sonrasında yapılır. Krem etkinliği için 30 dk. beklenir. Bu süre içinde hastadan kan alınıp uygun tüplerde işlemlerden geçirilerek PRP hazırlanır. Bölgesel uyuşturma süresi sonrasında direk olarak iğne ile veya dermapen uygulaması sonrasında cilde serum şeklinde sürülerek PRP’nin cilt altına nüfuz etmesi sağlanır. 

Uygulamadan sonra 3-4 güne kadar uzayabilen kızarıklık olabileceği unutulmamalıdır. PRP uygulaması ile bir yara iyileşmesi süreci tetiklendiği için etkinlik uygulamadan haftalar sonra ortaya çıkmaya başlar ve 6 aya kadar uzayabilen süre ile etkinlik artmaya devam eder. Maksimum etkinlik için 1 ay aralar ile 3 seans uygulanması önerilir.

Bir yorum ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir